Rata


Viestejä: 0

Kirjoitettu: 17.07.2013 19:48  Muokkaa viestiäMuokkaa Poista viestiPoista Vastaa viestiin lainauksellaLainaa Takaisin ylösYlös
Kertokaahan viisaammat koska sinne tarttis tulla, jos haluaa ajaa huolletulla radalla? Ja mitä se kokoradanhuolto perjantaisin tarkoittaa?
Olen nyt useaan otteeseen tänävuonna todennut, että joko en osaa lukea tuota huoltoaikataulua tai sit se ei pidä paikkaansa.
Muokattu: 17.07.2013 19:48, muokkaaja: , muokattu 1 kerran.

jlehtimäki
Viestejä: 94

Kirjoitettu: 21.07.2013 08:57  Vastaa viestiin lainauksellaLainaa Takaisin ylösYlös
Kannattaa sit mennä lauantai aamupäivällä. Mukava saada välillä tämmöistäkin palautetta, viime vuosien palautteen mukaan on aivan liian sileetä.


Viestejä: 0

Kirjoitettu: 01.10.2013 21:59  Muokkaa viestiäMuokkaa Poista viestiPoista Vastaa viestiin lainauksellaLainaa Takaisin ylösYlös
Eiköhän nämä harrastelut ollut sit tältä osin tässä. Kyllä se nyt vaan on uskottava ettei harrastelevalle tunaajalle ole enään kaanaassa sijaa..
Outo homma sinänsä, kun me tunarithan sen toiminan suurelta osin maksamme. Sinänsä ehkä typerä veto näin loppukaudesta muuttaa rata kerta pari viikossa harrasteleville, sekä aloitteleville junnukuskeille käytännössä ajokelvottomaksi.
Varmaan keväällä jäsenmaksuja/ratamaksuja luvassa kasapäin...
Kyllähän ne muutamat kisakuskit varmaan on tyytyväisiä ja makselee, mutta niistä kun ei vielä kovin isoa kasaa kerry. Radan 100-200 muuta käyttäjää saattaa miettiä rahoilleen muuta osoitetta.
Kertamaksua nostettiin viimevuodesta 50%, mutta radan tämänkauden kunto, saatikka tämä viimeisin "parantelu" ei ihan mielestäni sitä korotusta vastaa. Täytyishän sille rahalle jotain konkreettista vastinetta olla. Harrastelijathan niitä makselee, eikä kisakuskit. Mutta ehkä se olikin tarkoitus ajaa tunaajat pois jaloista.
Harmi sinänsä jos yhdelle miehelle annetaan valtuudet muutella rata täysin omiinsa ja kerhon kahden muun A-kuskin tarpeisiin sopivaksi, ajattelematta yhtään sitä radan isointa käyttäjäkuntaa. Tälläkeinoinhan sitä saadaan lajinpariin lisää junnuja sekä harrastajia, sekä lajille positiivista näkyvyyttä.
Jos mietitään että radassa ei ollut kisakuskille tarpeeksi haastetta, niin verrataanpa esim. hyvinkään rataan. Rata on siellä mielestäni teknisesti puolet helpompi. Mutta silti on MM-tason kavereille riittävästi haastetta, sekä on myös aloittelijoille sopiva. Niin ei voida kyllä todellakaan sanoa etteikö kaanaan radassa olisi tammc:n A-kuskille riitävästi haastetta vaikka se olisi v..tu asfaltoitu.
En myöskään tarkoita että se pitäisi olla aina tasainen, kyllä motocross radalla pattia kuuluu olla. Mutta joku järki pitäisi sen radan vaikeustasossa ja hypyissä olla.
Hypyt lähtee ihan taivaaseen ja alastulot helvetin jyrkkiä ja kauhealla kulmalla. Mutkista vallit pois, ja suunnilleen negatiivinen kallistus. Ja sit vielä ennestään pehmeä rata äestetään 40cm syvyydestä ihan puuroksi. Suomen motocrossin tämänhetkisen tason huomioon ottaen täällä ei ole yhtäkään kuskia joka tälläisen radan tarvitsisi haastavuutta silmälläpitäen. Vai nytkö sitä kehitystä sit alkaa tulemaan kun on haastava reenirata? Täytyy vain toivoa että rata-alueen tuleva hallinnoija ymmärtäisi ettei välttämättä kannata potkia päähän niitä jotka ovat rahaa tuomassa.
Saa, ja pitää olla erimieltä!
Kiitos ja kumarrus. Onneksi tulee talvi...

Terv. Kivistö O-P alias harrastaja tunaaja.

Henttonen757
Viestejä: 2

Kirjoitettu: 03.10.2013 11:03  Vastaa viestiin lainauksellaLainaa Takaisin ylösYlös
Radan parantelulla rata nostettiin uuteen "ryhtiin" ja samalla monista alastuloista tuli aiempaa tarkempia. Tulevien pe/ma -kunnostusten yhteydessä kulmat pyörityvät kuitenkin nopeasti harrastajia suosivampaan suuntaan, kuten oli tarkoituskin. Toki on totta, että Kaanaan hyppyrit ovat haastavimmasta päästä Suomessa, mutta onneksi edes osa hypyistä on varsin helppoja. Osalla hyppyreiden muodoista kuitenkin luodaan ehkä turhan isoa väliä harrastelijoiden ja kisamiesten välille.

Sitten mitä tulee radan kuntoon. Rata on ollut tänä vuonna (kuten myös muutamana aiempana vuotena) aivan unelmakunnossa. Vain keskiviikkona ja torstaina on saanut ajaa hieman pattisemmalla radalla. Tällöinkin hyppyrit ovat olleet varsin hyvässä kunnossa. En ymmärrä mistä nämä väitteet radan huonosta kunnostuksesta tulevat. Rohkenen väittää, että Kaanaa on ollut Suomen silein rata tänä vuonna vähäisen kävijämäärän ja kaksi kertaa viikossa tapahtuvan kunnostuksen johdosta.

Ja vielä möyhinnästä. Möyhintä pitää radan pehmeänä, jota sen kuuluukin olla. Kovat ja puolikovat radat ovat sitten jossain muualla. Ongelmatilanteissa kannattaa kääntyä lähimmän kauharengaskauppiaan puoleen. Möyhinnällä saadaan estettyä myös terävien ja kovien pattien syntyminen, joita on ollut aiempina vuosina huomattavasti enemmään.

Toivottavasti Kaanaan hyväkuntoisella radalla tullaan jatkossakin näkemään paljon sekä harrastajia että kisamiehiä treenaamassa!


Viestejä: 0

Kirjoitettu: 03.10.2013 22:24  Muokkaa viestiäMuokkaa Poista viestiPoista Vastaa viestiin lainauksellaLainaa Takaisin ylösYlös
Siinä olet täysin oikeassa että rataa on kyllä tasattu riittävästi. Yksi täystasaus viikossa riittää kyllä, kunhan vaan valkkaa itselleen oikean ajopäivän. Kyse olikin lähinnä niistä muista mainitsemistani asioista. Jos rata on nyt sellainen kun se kuuluukin olla, niin ilmeisesti se on ollut kahtena viimevuonna ja tänä vuonna tähän "paranteluun" asti ihan vääränlainen. Ei tainnut olla junnutkaan ihan päälimmäisenä mielessä kun näitä muutoksia muunmuassa hyppyreihin tehtiin. Enkä nyt tarkoita c/a kuskeja.
Ja kyllä senkin pitäisi jotain kertoa että tänä kesänä on tosiaan ollut paljon vähemmän harrastajia verrattuna kahteen aiempaan kesään. Sarjacrosseissa ei vissiin ole tungosta puomilla ollut, eikä käsittääkseni talkoilijoitakaan liikaa ole.
Ei ne kaikki harrastamista lopttaneet ole. Ihmiset vain äänestävät jaloillaan...
Ylipäänsä koko alueen tulevaisuutta moottoriurheilun harrastuspaikkana silmälläpitäen, olisi varmaan hyvä jos käyttäjiä olisi mahdollisimman paljon. Auto ja speedway radat kun ovat jo kokolailla kuolleet. Tampereen kaupunki kun väkisinkin pohtii laittaakko kuorma-autollinen rahaa varikkoalueiden asfaltointiin, meluvalleihin ynnämuuhun mitä uusi ympäristölupa edellyttää vain muutaman käyttäjän tähden. Vai tehdäkkö alueelle jotain mikä palvelisi hiukan isompaa käyttäjäkuntaa.
Minulle on henkilökohtaisesti aivan sama vaikka menisi kiinni koko paikka, voin kyllä ne vähät ajoni ajaa muuallakin. Lajin kannalta tosin olisi sääli.
Tarkoitus olikin tässä vain nostaa esiin keskustelua ihan hyvässä hengessä. Kun tuntuu että siellä varikolla ja esson baarissa kyllä jupistaan suuntaan ja toiseen, mutta kukaan ei oikein uskalla sanoa mielipiteitään ääneen.

Kivistö O-P

jlehtimäki
Viestejä: 94

Kirjoitettu: 04.10.2013 18:51  Vastaa viestiin lainauksellaLainaa Takaisin ylösYlös
Älkäähän ny arvostelko keskeneräistä. Kunhan ny ensin saadaan kerholle järeempi äes, että saadaan syvemmältä möyhittyä ja loppu ratakin kohennettua. Nokialta löytyy hyvä rata jossa voi harrastaa kovalla radalla.

jlehtimäki
Viestejä: 94

Kirjoitettu: 04.10.2013 20:43  Vastaa viestiin lainauksellaLainaa Takaisin ylösYlös
Nyt sen puolustuksen vuoro ja edellinen kommentti ajan kanssa.

Hiukan selvennystä ja omaakin näkemystä. Kaanaahan on hiekkarata ja pehmeä semmoinen, eikä sitä muuksi pysty muuttamaan, hyvä niin. On jo useana vuonna suunniteltu, että rataa täytyy saada möyhittyä pehmeyden palauttamiseksi. Tämä vuonna kunnostajan vaihtuessa, otettiin käyttöön äkeen käyttö lanauksessa. Tämä osoittautui loistavaksi ideaksi ja se olisi tarvinnut tehdä jo monta vuotta sitten, no parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Mitä tulee hyppyreiden profiileihin, niistä ollaan montaa eri mieltä, mielestäni hyppyrissä kuuluu olla hyvä lähtö ja selkeä alastulon paikka. Pelkkä kumpu, josta voi roiskaista miten vaan, ei ole hyppyri. Tosin Kaanaan hyppyreiden lähdöt ei ole tänä vuonna olleet ihan priimaa, tämä varmasti korjaantuu konekuskin kokemuksen karttuessa. Mitä tulee tehtyyn radan kohennukseen, kyseinen kunnostus tai kohennus on tehty aina perinteisesti keväisin. Tällöin on radalle laitettu tavaraa lisää, mutkista ylimääräinen maa siirretty takaisin radalle ja hyppyrit tehty hyppyreiksi. Kyseinen kunnostus jäi tänä keväänä, pienten käynnistysongelmien vuoksi tekemättä. Päätettiin tehdä kohennus näin syksyllä, jotta saadaan rata kestämään paremmin syksyn sateita ja näin ajokausi voisi jatkua mahdollisimman pitkään. Ja olisihan se ensi keväänä paljon mukavampi aloittaa, ei niin pahalta radalta. Tosin kunnostus jäi pahasti vaiheeseen, vain reilut puoli rataa ehdittiin käydä läpi. Yritetään ehtiä vielä syksyn aikana saada loputkin tehtyä.

Faktaa kävijämääristä. Tänä vuonna on touko- syyskuun välillä ostettu kausikortteja 15kpl vähemmän kuin viime vuonna, samalla aikajaksolla kertamaksun ostaneita ajajia ollut vastaavasti liki 60 enemmän. Eli aikalailla samassa mennään kuin viime vuonna. Sarjacrossien vähäinen osanotto selittyy varmasti osaltaan lisenssi pakolla. Ehkä seuraavan hallituksen kannattaa miettiä sarjojen tulevaisuutta, ennen ensi kevättä. Ja mitä tulee talkoolaistoimintaan. Olen ollut pj:nä kerhossa 7 vuotta ja tilanne ollut aina yhtä huono, ainakin koko tämän ajan. On turha odotella kisoja Kaanaaseen jos väkeä ei kiinnosta talkoilla. Tarvinnee ottaa käyttöön moneen otteeseen ehdotettu talkoomaksu. Voidaan sitten vaikka ostaa talkoolaisia.

Hurjia huhuja sitä kuulee, että Kaanaa loppuisi tähän vuoteen. Moottoriurheilukeskus ei häviä mihinkään, päinvastoin. Synergoksen tekemä suunnitelma alueen tulevaisuudesta antaa upean kuvan tulevasta. Tuskin mikään taho on halukas teettämään/maksamaan todella kallista suunnitelman tekoa, ellei olisi halua aluetta kehittää. Tässä on myös Tampereen kaupunki vahvasti mukana. Mielenkiinnolla odotellaan...

Ja vielä muistutuksena kaikille, löytyyhän Tampereen läheisyydestä myös hyvä kovanradan harrastuspaikka, eli Nokian rata. Joten jos ei tykkää pehmeästä, niin silloin kannattaa suunnata sinne.

Näin viimeisenä pj vuotenani, toivon että seuraajani saa junioritoiminnan, kerhon ja radan uuteen nosteeseen.

KIITOS JA ANTEEKS


Viestejä: 0

Kirjoitettu: 04.10.2013 22:13  Muokkaa viestiäMuokkaa Poista viestiPoista Vastaa viestiin lainauksellaLainaa Takaisin ylösYlös
Suoraan motocrossin sääntökirjasta lainattua.

Hyppyreiden suunnittelun lähtökohtana tulee olla ajajien turvallisuus. Hyppyreiden alastulojen tulee olla leveämpiä kuin hyppyreiden lähtöjen. Erityistä huomiota tulee kiinnittää hyppyreiden sekä lähdön että alastulon kulmaan ja muotoon.

Ja ehkä suomen kokeneimman radantekijän mietteitä.

Jos haluaisi tehdä oikeasti modernin hyppyrin, niin siihen pitäisi tehdä matalampi, kaareva lähtö noin 5- 10 m aikaisemmaksi ja alastuloa loiventaa ja pyöristää reilusti. Silloin hyppyri toimisi sekä harrastelijalle, että vetomiehelle. Harrastelija voisi hypätä siihen päälle (hyppää ylöspäin, iskarit ei lyö käsille), nouseva kyky vähitellen venyttää yli ja vetomies suoraan yli. Tulisi näyttävämpi ilmalento turvallisemmin ja loivalla alastulolla vältyttäisiin tuplapomppulaskeutumisilta jossa pompun jälkeen tiputaan 4 - 5m tasamaalle. Muita hyötyjä olisi, ettei sivutuuli ottaisi niin paljon pyörään kiinni, kuljettaja pystyy paremmin arvioimaan nopeutensa kun näkee alastulon, jos joku kaatuu edessä takana ajava pystyy aikaisemmin reagoimaan tilanteeseen, ei tulisi niin helposti kaksoisnokkaa, alastulo ei kuluisi niin paljon (koska pyörät ei lähtisi toiseen pomppuun) jne.

Mutta joo. Tehkää ihan niinkun haluatte...

Jussi_P
Viestejä: 1

Kirjoitettu: 07.10.2013 16:31  Vastaa viestiin lainauksellaLainaa Takaisin ylösYlös
Muistan aikanani, kun ajoimme vielä KaMoKe:ssa ja Sysilukko oli kotiratamme, kävin Kaanaassa jonkin verran, koska mökkimme on siinä vieressä. Nyt puhutaan -90 luvun alusta, joilloin rata tasattiin EHKÄ kerran kesässä ja se oli oikeasti pehmeä. Maalisuorakin oli varmaan metrin korkeammalla. Olihan se vaikeaa, kun se oli pehmeetä, mutta kun siellä ajoi ja kehittyi niin ei se hiekka tuottanut murheita. Siellä radalla on kuitenkin opetelleet Seistola, Nikkilä, molemmat Lehtiset ja Keljo, kuskit jotka ovat ajaneet vähintään kotimaiseen kärkeen, Masa tehnyt hommasta ammatin. Toki meillä vanhemmilla oli pohjat jo Kangasalta, mutta nuoremmille se oli todella kehittävä kotirata. Hiekalla kun on pakko pitää sitä vauhtia yllä, että pääsee edes jotenkin eteenpäin. Ajansaatossa Kaanaa on tullut paljon kovemmaksi, kuin mitä se oli esim. 15 vuotta sitten. Pidän todella hyvänä asiana, että se on "möyhitty", vaikka tämän hetkisen asuinpaikkani vuoksi en siellä ole päässytkään ajamaan ja kokeilemaan, miltä meno maistuisi.

Tänä vuonna olin lippumiehenä yksissä sarjoissa ja ainakin minusta hyppyrit näyttivät todella turvallisilta. Ainoan kertani, kun olen ajanut kesällä, olin Sipoossa. Siellä on muutama isompi hyppy joita ainakin minä jännitin. Luokittelen itseni kuitenkin tällä hetkellä rapakuntoiseksi, ylipainoiseksi harrastajaksi, joka ajaa enää sujuvasti polkupyörällä. Uskoisin, että jos tulisin Kaanaaseen ajamaan, ei hypyt olisi ongelma. Kerhossamme on todella hyvää ammattitaitoa ja silmää tehdä asioista kompromissejä. Meidän pitää kuitenkin muistaa, että mikäli haluamme, että TamMC:n menestys jatkuu myös tulevaisuudessa, pitää radan palvella myös kilpailevia kuljettajiamme. Unohtamatta omaksi iloksi ajavia harrastajia. Kaikille varmasti on tilaa Kaanaassa. Tokihan se sileän radan ajaminen on kivaa varsinkin jos rata on kova, mutta ei se minun mielestä kamalasti kehitä. Uskoisin kuitenkin, että harrastajatkin pyrkivät kehittymään. Kun oppii ajamaan hieman röykkysemmällä radalla hyvin vauhtia ylläpitäen, kuinka kovaa sitä sitten meneekään, kun radalla on mukavaa loivaa aaltopattia...

Jussi Pitkähalme

svehmaa
Viestejä: 1

Kirjoitettu: 08.10.2013 13:48  Vastaa viestiin lainauksellaLainaa Takaisin ylösYlös
Pieni kommentti C/C (aloittelevan C/B), juuri 11 v. täyttäneen kuskin isältä: Meidän kuskin ajoharjoittelua Kaanaa on palvellut erinomaisesti juuri pehmeytensä ansiosta. Sitä hanaa täytyy todella oppia pitämään pohjassa että mopo radalla etenisi. Tätä pehmeän radan treeniä naapuriseurojenkin junnuporukat tulevat Kaanaasta hakemaan. No joo, jotkut hyppyrit kuski hyppii yli, jotkut ei, oman taitotason mukaanhan niitä hypitään.

Sami Vehmaa
Muokattu: 08.10.2013 13:50, muokkaaja: svehmaa, muokattu 1 kerran.

jotukka
Viestejä: 2

Kirjoitettu: 09.10.2013 14:40  Vastaa viestiin lainauksellaLainaa Takaisin ylösYlös
Kävin heti ison kunnostuksen jälkeen ekaa kertaa ajamassa, sitten viime kesän. Huomio kiinnittyi heti uusiin muutoksiin.

Takasuoran pöytä. Paljon parempi lähdöltään ja alastuloltaan.+++

Rotko, viime kaudesta muuttunut. Valli poistettu ja hyppyä edeltävää suoraa korotettukko? Kuitenkin, nyt vaati hyvän mutka ajon jotta pääsi ylitse. Alastulossa oli todella jyrkkä kulma kunnostuksen jälkeen (jonka ymmärrän), mutta nyt on jo parantunut hyväksi.

Ennen vallimutkan step downia oleva "hyppy" oli muutoksten jälkeen kuin pysty jyrkkä seinä, mutta oli sekin jo tehty paremmin ajettavaksi.

Minusta rata on hiekkaradaksi juuri sellainen kuin pitääkin olla. En ymmärrä miksi pitää esimerkiksi rotkon haastavuudesta valittaa koska motocrossi on sellainen laji, jossa jokainen ajaa oman taitotasonsa mukaan ja kun tarvittava taito on saavutettu niin ylikin jo pääsee. Varsinkin kun radalla on todella paljon hyppyjä mitkä pystyy pikkuhiljaa venyttämään yli.

Ja jos jotain parannettavaa on niin en tiedä onko hyppyrien lähdötkin vedetty äkeellä, mutta tänä vuonna ainakin tuntuivat todella pehmeältä. Voisi ehkä vain lanata tasaiseksi, niin kuluminen vähentyisi. Ja pääpöydän lähtö on aika kulmikas, voisi ehkä olla enemmän kaarta.

Ja viestin pointti oli, että syyskunnostuksen jälkeen rata on parantunut jo paljon.
Muokattu: 09.10.2013 14:41, muokkaaja: jotukka, muokattu 1 kerran.
 
  2019 © Tampereen Motocross ry